ВЗИМКУ РОСТУТЬ ГРИБИ

1 Лютого 2017

H_npp H_G
Таке незвичне явище для зимового періоду працівники Хотинського національного природнього парку, що в Чернівецькій області спостерігають вже другий рік.

Гриб – Глива звичайна, лісова назва «Вишенька» росте на стовбурах трухлявих дерев, утворюючи багатоярусні конструкції з кількістю плодових тіл 40-50 шт. Не дивлячись на те, що є паразитом деяких видів дерева, використовується в кулінарії і має високі смакові якості. Позитивною якістю гриба є той факт, що він не схожий на інші. В наших лісах немає жодного отруйного гриба, який би хоч якось копіював їх зовнішність, що особливо важливо для початківців збирачів.

Царство грибів найдавніше на Землі. Гриби відносяться до однієї з численних і процвітаючих груп нижчих організмів, які зустрічаються у всіх географічних зонах.

В природі живе до сотні тисяч видів грибів: від найдрібніших одноклітинних до дуже великих. Вони пристосувалися до різноманітних умов життя: у лісах, на полях, в ґрунті, в воді, на стінах житла, а також в організмах інших тварин і рослин, як живих, так і мертвих. Для існування, грибам потрібні певні умови: волога і тепло (20-25 градусів).
http://www.menr.gov.ua/

Автор: us5ucc Категория: Огляд заповідних місць |

|
Translate »