Звіт про експедицію до URFF-0142

15 Травня 2016

 

1-IMG_183418 квітня 2016р.. При повному спорядженні, з повними кошиком та акумуляторами ми зранку в дорозі до заказника “Урочище Мутвицьке” – URFF-0142 (URDA –KO20, loc. KO40TM).
URFF-0142  Урочище Мутвицьке – ландшафтний заказник загальнодержавного значення розміщений на теренах Забуянської сільської ради Макарівського району Київської області в долині ріки Мутвиця. Заказник створено відповідно до Указу Президента України Кучми Л. Д. від 20 серпня 1996 за №715/96. Заказник входить до складу природно-заповідного фонду України і охороняється, як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення і використання.
Заказник створено заради збереження типового для Полісся і добре збереженого лісово-болотистого ландшафту, що є характерним для півдня Київщини. Переважно зустрічаються ділянки зарослі дубовими,сосново-дубовими, мішаними лісами з ліщиновим підліском. Найбільшу площу займають мішані ліси, де поряд дубів трапляються насадження Сосни звичайної, берези повислої, осики. Зустрічаються ділянки з грабовим деревостаном, у якому трапляються клен гостролистий, липа серцелиста. У підліску переважає ліщина звичайна.
Серед різнотрав’я лісів переважають костяниця, просянка розлога, перстач білий, воронець колосистий, чистець лісовий, осока пальчаста та біла, та, що занесені до Червоної книги України. Там записані лілія лісова, коручка чемерникоподібна,коручка темно-червона, гніздівка звичайна.
Не менш цікавою частиною заказнику є обводнені евтрофні болота у найбільш низьких місцях біля ставка, утвореного внаслідок спорудження загати на руслі ріки Мутвиця. Вони переважно порослі трав’яним покривом з вербою попелястою і очеретом звичайним. Менш поширеними є болота з осокою. На болотах гніздяться чорні лелеки, відомі поселення бобрів.

Робочі місця розташували на протилежних берегах мальовничого ставка. Працювали одночасно.
Проходження було мінливим, як і погода – то сонце, то похмуро, то тепло – то прохолодно.
Так і робота в ефірі була то інтенсивною, то спокійною. Але скучати не приходилося. Загалом було проведено 245 QSO /CW, SSB, DIGI/.

Всього 17 та 18 квітня 2016р., протягом святкування Всесвітнього дня радіоаматора, було активовано 3 референціі по програмі WWFF і проведено 616 QSO з 39 краінами по списку DXCC. Виконані умови та отримано диплом WWFF “WARD-2016”.
Всі зв,язки загружені в E-log WWFF.
Дякуємо Всім, хто нас викликав, Особлива подяка Всім, хто подавав інформацію до кластеру.
Здоров,я Всім, добра, та Миру !!!
До нових зустрічей в ефірі !
З повагою до Всіх !
UR4UC Валерій та US5UCC Леонід
73&44 !

[Best_Wordpress_Gallery id=”4″ gal_title=”URFF-0142″]

Автор: us5ucc Категория: Звіти Експедицій |

|
Translate »