НА 10 РОКІВ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ ВИВІЗ СОСНИ З УКРАЇНИ

2 Січня 2017

sosna1Як один з ініціаторів та співавторів чинного Закону про мораторій на експорт лісоматеріалів у необробленому вигляді (чинний Закон № 325-VIII) Микола Томенко нагадав українській громаді про те, що попри дискусію і шалений спротив деяких українських чиновників, міжнародних торгових компаній та представників нашої так званої “лісової мафії” щодо необхідності скасування нашого Закону, цього факту не відбулося, пише Обозреватель.
Це означає, що відповідно до ст. 2 Закону: “тимчасово, строком на 10 років, забороняється вивезення за межі митної території України в митному режимі експорту лісоматеріалів необроблених (код 4403 УКТЗЕД): … ДЕРЕВНИХ ПОРІД СОСНИ – з 1 січня 2017 року”.

Отож, з 1 січня і, як мінімум, до 1 січня 2027 року будь-який так званий ліс-кругляк (а нагадаємо, що з 1 листопада 2015 року вже діє заборона на експорт так званого “твердого лісу” – дуба, граба тощо) вивозити за межі нашої держави заборонено. Тепер з України можна вивозити лише пиломатеріали.

“Оскільки наступний рік починається з такої доброї новини для національної економіки, енергетичної незалежності України та її довкілля, то, дай Бог, щоб і весь 2017 рік пішов на користь нашій рідній країні! Бо національне багатство – ліс – нам самим знадобиться! “, – пише Томенко.
(Волинські новини 31.12.2016)
http://zakon2.rada.gov.ua

Автор: us5ucc Категория: Різне |

|
Translate »